Истински хлебен дуел се задава в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. В

...
Истински хлебен дуел се задава в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. В
Коментари Харесай

Истински хлебен дуел се задава в Пловдив

Истински хлебен двубой се задава в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  В рамките на два дни сили ще мерят майстор пекар Георги Лефтеров и преподавателят в УХТ доцент Цветана Гогова, които би трябвало да отговорят на въпроса " Кой самун е по-добър – направеният по научни технологии или основания от занаятчията? ". Проектът е обучителен и е на участника в Мастър Шеф (2017) Костантин Шанков.

Битката ще е в 6 рунда, ще се организира на 15 и 16 декември в УХТ и ще включва изработка на разнообразни типове самун, доктрина за историята на хлебното дело, типове обредни хлябове и... каквото още се сетите за тестеното произведение. Изживяването ще предложи над 15 часа неповторимо хлебно, теоретично, практично, съревнование, над 10 типа самун и печива, а  в почивките Костадин Шанков ще показва тънкости в кулинарията, описаха уредниците.

Визитката на участниците е впечатляваща. Доцент, лекар, инженер Цветана Гогова е учител с голям стаж и интернационална популярност. Нейни възпитаници работят в съвсем всеки хлебозавод на страната, постоянно е канена да чете лекции зад граница, даже в Париж - крепостта на хляба в Европа. Майстор пекар Георги Лефтеров - Майстора е майстор, член на Регионалната Занаятчийска Камара в Пловдив. Председател и основател на Българската колегия на пекарите. Пекар по завещание, дух и предопределение, издал е две книги за занаятчийски печива. Патентовал е и два типа пловдивски самун - " Евмолпийски " и " Пулпудева ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР